Helló Nyár! Alkotásra fel! – Extra: fényképkeret

Az első fényképkeretemet még tavaly készítettem el, egy barátnőm kérésére. Akkor okozott egy kis fejtörést, és elsőre nem voltam teljesen biztos benne, hogy ez jó ötlet. De az akkor készült keret máig egy családi nyaralás emlékét őrzi, a róla készült videó pedig már majdnem 1500 megtekintésnél tart – amit ezúton is szeretnék megköszönni! Szóval mondhatjuk, hogy bevált. :)

És bár a nyár és a nyári alkotó sorozat (amiben készítettem útifüzetet, különleges képeslapot és minialbumot is) már véget ért, akkoriban ígértem még egy “Légy Te is Kreatív!” videót egy fényképkerettel. Az ígéret pedig szép szó, …

11216725_575946259226810_3632452870682503698_n

A kiindulópontunk egy 27 x 54 cm alapterületű karton (kellően vastag, hogy a keretnek legyen tartása). Ebből egy 27 x 23 cm-es képkeret lesz, aminek a közepére egy 15 x 10 cm fényképet terveztem.

Szokás szerint készítettem egy alaprajzot is, hogy könnyebb legyen az elindulás ;)

kepkeret2

Minden továbbit megtaláltok ebben a videóban. De persze, ha kérdésetek lenne, írjatok nyugodtan és segítek!:

Hozzávalók:

  • 1 db 27 cm x 54 cm-es fehér lap,
  • Díszpapír – nekem még maradt a Summer Bliss papírkészletből (a Pippi.hu kínálatából),

 

  • vonalzó, élhúzó,
  • ceruza, olló, sniccer,
  • kétoldalú ragasztó,
  • dekoráció ízlés szerint.

Az első mappám

A múltkori posztomban egy sima, fekete mappát dekoráltam. De egy ideje saját készítésű mappákat is készítek. Az elsőt például idén májusban, az egyik keresztlányomnak.

Mivel nem kifejezetten megrendelésre dolgoztam, így kicsit szabadabban mertem kísérletezni. Eredetileg csak a műbőr dombornyomásával próbálkoztam, aztán elszabadult a fantáziám, egyik dolog követte a másikat és megszületett az első mágnessel záródó, műbőr kötésű mappám.

Egy régi mappa új élete

Véget ért a nyár és az egy hónapos szünet is, amit itt a blogon tartottam. Nem mondom, hogy így terveztem volna, inkább csak így alakult. De az ősz beköszöntével a dolgos hétköznapok is visszatérnek és igyekszem a bloggal is újra rendszeresen foglalkozni.

A mostani poszt témáját egy kedves barátnőm szolgáltatta. Volt egy egyszerű, fekete mappája, amitől nem szeretett volna megválni, de túl unalmasnak találta. Megkérdezte tudnék-e segíteni. Én pedig szívesen vállaltam a feladatot.

Baba Albumok – II. rész: Bianka gyűrűs album

Nemrég egy kedves vásárlóm baba albumot rendelt. Méghozzá egy letisztult, lágy színárnyalatokból álló, gyűrűs albumot. Mióta elkezdtem különféle albumépítési technikákkal és bőrkötéssel kísérletezni, a gyűrűs albumok valahogy háttérbe szorultak a repertoáromban. Így most külön örültem, hogy kifejezetten ilyet kértek. Kíváncsi voltam, hogy tudok-e valami újdonságot kihozni ebből a technikából.

Esküvői meglepetések – I. rész: Ajándékdoboz

Úgy tűnik, hogy ez a nyár a sorozatokról fog szólni a blogon: a nyári családi kincsek sorozatban már bemutattam az útifüzetemet, készítettem 3D képeslapot és minialbumot. Útjára indult egy baba köszöntő sorozat is, ami hamarosan folytatódik - szemfülesek már láthattak is egy kis ízelítőt a képmegosztó oldalamon. De a nyár egyben az esküvők főszezonja is, én pedig szerencsére ebben a témában is kaptam pár megrendelést, az elkészült alkotásokat pedig egy újabb sorozatban fogom bemutatni nektek.

De még mielőtt belevágnék, szeretném megköszönni, hogy egyre többen látogattok el az oldalamra és nézitek meg a videóimat! Igyekszem érdekes posztokkal meghálálni a figyelmet a jövőben is.

Helló Nyár! Alkotásra fel! – II. rész: 3D Képeslap

Legutóbb beharangoztam, most pedig útjára indítom a nyári alkotó hetek sorozatot. Hogy milyen hosszú lesz ez a széria, az nagyban függ attól is, hogy a család hogyan birkózik meg a bölcsődéből frissen hazahurcolt újabb és újabb nyavalyákkal. De hogy mi lesz a téma, azt viszont már tudom:

Az elkövetkező hetekben videóblog formájában fogom bemutatni egy nyári minialbum és egy képkeret elkészítésének lépéseit. A mostani 3D képeslaphoz viszont még hagyományos, szöveges leírást készítettem. Fogadjátok szeretettel!

Helló Nyár! Együtt a család! – I. rész: Útifüzet

Itt a nyár! Elkezdődött az iskolai vakáció. Akinek még nem volt meg a nyári terve, az most gőzerőkkel dolgozik rajta. Mi a magunk részéről már túl is estünk a nyaraláson: mióta kisfiam megszületett, most indultunk először nagyobb útra.

A pakolás a szokott mederben folyt: én pakoltam ami szerintem elengedhetetlen, férjem pedig árgus szemekkel felügyelte, hogy a bőröndöt be is lehessen csukni a végén (meg el is bírja, ha lehet). Külön engedélyt kértem, hogy egy kis jegyzetfüzetet is bepakolhassak. Gyanútlanul válaszolt: "Jöhet, ha tényleg kicsi!" - Azt persze sejthette volna, hogy ezt még el is kell készítenem az utazás előtt. :)