Műbőr borítású kincsek

Az elmúlt két hét igen pörgősre sikeredett. Bár sajnos ez nem látszott itt, a blogon. Esküvői albumot, ballagási albumokat, füzetborítókat és két új terméket is készítettem, valamint kísérleteztem a műbőr domborítással is. Jelentem: a kísérlet sikeres volt. :)

Műbőr kincsek :)

Műbőr kincsek :)

Régen megígértem már sógornőmnek hogy készítek egy “Petra-zöld” színű füzetborítót, amit kívülről és belülről scrapbook lappal díszítettem.

"Petra-zöld" füzetborító & Kersztlányom ballagási albuma

“Petra-zöld” füzetborító & Kersztlányom ballagási albuma

Nagyobbik keresztlányom idén érettségizik, most csütörtökön voltam a ballagásán. Az elmúlt 4 évben nagyon összerázódott az osztályuk, sok osztálytársa ma már barátja, barátnője is. Rengeteg fotó is készült az idők során a közös programokról. Szerettem volna, ha ezek az emlékek nem “csak” számítógépen léteznének, hanem kézbe vehető formában is. Némi előzetes egyeztetés után elkészítettem neki egy kézzel varrt, műbőr borítású fényképalbumot.

Az album mellé khm… kevésbé személyes ajándékot kért a jeles esemény alkalmából. De csak azért sem hagytam magam: a készpénzt is át lehet adni stílusosan: az album mellé egy szintén műbőr borítású pénztárca dukált. Két különböző csipkét rétegeztem egymásra a díszítéshez, valamint egy hegedű alakú fém veretet is felhasználtam. A pénztárca belseje scrapbook lapból készült. Szokás szerint mágnessel biztosítottam, hogy precízen és biztosan csukódjon. A vastagabb alapanyagok miatt ebből most kettő is kellett.

Keresztlányom ballagási  ajándéka

Keresztlányom ballagási ajándéka

Mágnessel záródó ajándék pénztárca

Mágnessel záródó ajándék pénztárca

Említtetem a blog elején, hogy két új terméket is készítettem: az egyik volt a fent látható, műbőr borítású pénztárca, a másik egy teljesen új stílusú mappa. Műbőr borítású füzetborítót már máskor is csináltam, de azoknak a belső oldala mindig nagyon egyszerű volt: bele lehessen bújtatni egy füzetet, mindössze ennyire volt szükség. Ennél az alkotásomnál viszont- amit középső keresztlányom születésnapjára készítettem- igyekeztem egy igazi multifunkciós mappát is készíteni, aminek a belsejében rengeteg dolog elférhet. Hamarosan bemutatom a blogon videó formájában is.

Műbőr borítású, mágnessel záródó mappa, domborított mintával

Műbőr borítású, mágnessel záródó mappa, domborított mintával

Így a poszt végén, kívánok minden édesanyának Boldog Anyák Napját!

Györgyi

Leave a Reply